Gunđ/Grinch

Htjela sam napisati neku veselu Božićnu objavu jer mi je ovaj Božić, pomalo nenadano i neočekivano, baš onako nekako lijep, skroman i u krugu najdražih. Punog želuca, bez motivacije za neku šetnju (nju ću valjda kasnije odraditi) i s još nekoliko gutljaja crnog vina u čaši, odlučila sam prosurfati internetskim morem i baciti pogled na fb otoke.
Ove mi se godine objave čine onako reda radi i uočavam veći broj fotografija obiteljskog tipa.Između ostalog vidim da neki već odborojavaju do sljedećeg Božića (nema u tome ništa loše i nekako je fora), ali još ni drugi dan Božića nije prošao.
Čudimo se prolaznosti, zamjenjivosti svega, a i sami to sve, i puno više od toga, potičemo. Čini mi se da se ni pečenka nije ohladila do kraja, a već razmišljamo o novoj; još se kolači ni do dopola pojeli nisu, a razmišljamo o tome što ćemo i kako nagodinu…
Voljela bih da mogu reći da je za to kriva ova čudna godina, ali, nažalost, ne mogu. Polako se taj duh prolaznosti i nezadovoljstva trenutnim uvlači pod kožu i baš danas mi je palo na pamet nije li baš to onaj zeleni i grozni Grinch koji je pokušao ukrasti Božić. Možda bi bilo dobro da je jer za Grincha je bar bilo nade.
Međutim, pitam se nije li nas baš ova godina trebala naučiti da ne treba brzo i lako otpisati sadašnjost i tako na neki način umanjiti one koji jesu i ono što jest upravo sada nama pred očima?

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s